Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2014

Kesän kynnyksellä

Nyt vietetään toukokuun viimeistä vilkasta viikkoa: helatorstai ja koulujen päättäjäisviikonloppu tulossa. Olemme kesän kynnyksellä ja moni odottaa jo innolla kesäloman suomaa lepohetkeä arjen aherruksen keskelle, nauttii väenpaljoudesta katukuvassa ja Oulun tapahtumarikkaasta kesästä.

Kesän tulo näkyy myös kuntalaisten palvelukäyttäytymisessä. Vuosien kokemuksella voi sanoa, että erityisesti sopivan lämpöinen ja aurinkoinen heinäkuu vähentää asiointitarvetta muuta kuin äkillisissä tai tarpeellista hoitoa tarvitsevilla asiakkailla. Tämä on huomioitu hyvinvointipalvelujen kesän toiminnoissa. Esimerkiksi heinäkuun ajan auki olevilla terveysasemilla ei ole vastaanotolle ajanvarausta, mutta toivomuksena on, että kuntalaiset soittavat sinne ennen paikalle tuloa. Sairaanhoitajat arvioivat puhelimessa hoidon tarpeen ja ohjaavat potilaat vastaanotoille sen mukaisesti. Aikaisempien vuosien kokemukset ko. käytännöstä ovat olleet myönteisiä. Hammashoitolat toimivat myös supistetusti. Oulun seudun yhteispäivystys toimii normaalisti iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Kesätaukoja ei ole toimeentulotuen hakemusten käsittelyssä tai sosiaalityöntekijöiden vastaanotossa. Myös mielenterveyspalvelut ovat avoinna normaalisti. Kotihoidon, palveluasuntojen ja hoivayksikköjen asiakkaat saavat tarvitsemansa hoidon kesäaikana.

Kesäajan supistuvasta toiminnasta huolimatta sosiaali- ja terveyspalveluja on saatavilla Oulussa. Älä siis tarvittaessa epäröi kysyä niitä. Oletko jo tutustunut sähköiseen omahoidon palveluun osoitteessa www.oulunomahoito.fi? Voit lähettää viestin henkilökunnalta, saada neuvontaa tai mm. uusia sähköisen reseptin palvelujen kautta. Jo yli 50.000 oululaista on rekisteröitynyt Omahoidon palveluun. Parhaiten tietoa hyvinvointipalveluista ja kesäajan toiminnoista löydät nettisivuiltamme www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/aukiolopoikkeukset

Kesä yhdistää perheen ja sukulaiset ehkä pitkänkin tauon jälkeen. Muistammehan myös niitä, joilla ei ole läheisiä ympärillään. Vierailu omaisen luona tuottaa hyvän mielen molemmille. Pidäthän huolta myös itsestäsi ja hyvinvoinnistasi. Minulle se onnistuu parhaiten mökkilaiturilla myös kesän kynnyksellä.

Leppoisaa kesää toivottaen

Kirsti Ylitalo-Katajisto

Kirsti Ylitalo-Katajisto

Kirsti Ylitalo-Katajisto, hyvinvointijohtaja


Vaikka säästetään, niin nautitaan

Vielä muutama ajatus säästöistä. Pitkällinen taikinointi vuoden 2014 säästöistä sopimiseksi on kokenut välirauhan. Itse asiassahan sopimusta säästöistä ei syntynyt, vaan työnantaja tarjosi vapaaehtoista palkatonta vapaata ja siihen bonusta vaihtoehtona lomauttamiselle.

Kiitettävän iso osa henkilöstöstä päätyikin vapaaehtoisuuden tielle. Osa tuli kuitenkin siihen tulokseen, että vapaaehtoista säästöä ei voi hyväksyä. Heidän osalleen tulee sitten lomautus.

Kumpikaan vaihtoehto ei ole ollut toiminnan kannalta tavoiteltava. Tarkoitus oli saada säästöt muulla tavalla. Molemmat vaihtoehdot tarkoittavat poissaoloa työstä ja siksi vähemmän käsiä tekemiseen. Se positiivinen puoli asiassa oli kuitenkin, että vaikutukset työllistämiseen saatiin yhteisesti järjestöjen kanssa sovittua.

No miksi vain välirauha? Asiat ovat siirtyneet käytännön tasolle eli konkreettisten lomautuspäivien päättämiseen. Mitä siitä seuraa, jää nähtäväksi.  Sellaista liikehdintää kuitenkin on erään järjestön ja jäsenten taholta ollut, että lomautuspäätöksiin puututaan ja tehdään niistä oikaisuvaatimuksia. Tällä työllistetään virkamiehiä ja luottamushenkilöelimiä ja kenties muitakin.

Unto Lehtonen

Unto Lehtonen

Säästöasia on saanut suhteettoman merkityksen. Kaupungin säästövaatimus (viiden päivän palkka) – ja tavoite on minimaalinen verrattaessa moniin muihin kuntiin. Niissä puhutaan paljon pidemmistä lomautuksista ja irtisanomisista, puhumattakaan yksityisen puolen lähes jokapäiväisistä neuvotteluista väen vähentämiseksi.

Olemmeko tuudittautuneet siihen, ettei meitä maailman myrskyt koske. Muualla pauhatkoon, meillä ei.

Oulun kaupungin tuore henkilöstöohjelma, joka nimettiin kaupungin arvojen mukaisesti sanoilla rohkea, reilu ja vastuullinen, odottaa käytännön toteutusta.  Sen teemat hyvä johtaminen, osaamisen kehittäminen, työhyvinvointi  ja henkilöstön ohjaaminen hallinnollisesta työstä asiakaspalveluun ovat haastavia.  Ja tähän vielä lisäyksenä se, ettei henkilöstön määrä kasva. Koossa on siis mittava paketti, joka ei saa jäädä kauniiksi sanoiksi. Se edellyttää sekä keskitetysti että palvelualuetasolla ensisijaisten kehittämiskohteiden valintaa ja niiden käytäntöön työstämistä.

Pohjoisen keväällä ja alkukesällä on yksi ylivertainen asia verrattuna maan syrjäisempään kolkkaan eli eteläiseen Suomeen. Se on valo. Se on jotakin hämmästyttävän hienoa. Ja kun nyt on tullut kosteutta ja lämpöä, niin tuore vihreys puhkeaa käsittämättömän nopeasti. Nautitaan tästä reilusti.  Tässä ei tarvitse säästellä.

Unto Lehtonen, henkilöstöjohtaja