Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2014

Oulu on kesäkaupunki!

Heinäkuu alkoi kauniissa ja aurinkoisessa säässä. Viime kesän helteitä ei ole ollut näköpiirissä, mutta kesän valo on yhtä ihana kuin aina. Työhuoneen ikkunasta katsottuna katukuva näyttää hiljentyneeltä, mutta torilla ja rannoilla riittää vilinää.

Olen viettänyt suurimman osan kesistäni kaupungissa. Kesäisessä kaupungissa on aivan oma tunnelmansa, kulttuuritarjontaa ja tapahtumia uusissa ja yllättävissä paikoissa. Lomalaiset ehtivät viipyillä kahviloissa ja terasseilla ilman kiirettä, ilmeet vetävät hymyyn koleassakin säässä. Vaaleina kesäiltoina jaksaa työpäivän jälkeenkin nauttia kesästä.

Koululaisten pitkät kesälomat tuovat perheille omat haasteensa. Tärkeää olisi saada koko perheelle yhteistäkin loma-aikaa, vaikka pienten koululaisten vanhemmat joutuvat usein pitämään lomansa vuorotellen ja turvautumaan sen lisäksi isovanhempien tai muun tukiverkoston hoitoapuun. Jos kaverit ovat mökillä tai reissussa, uhkaa pitkästyminen kotinurkissa.

Onneksi Oulussa on kesällä tarjolla monenlaista aktiviteettia! Museo- ja tiedekeskus Luupin dinosaurusnäyttelyyn voi tutustua joka päivä aamukymmenestä iltakahdeksaan, säällä kuin säällä. Luupin yhteislipulla voi käydä katsomassa myös Ainolan tiloissa olevan Koiramäki-näyttelyn ja arjen historiaa esittelevän Retro Kitch-näyttelyn. Jos virtaa riittää, niin lopuksi voi suunnata Hupisaarten Kiikkupuiston uudistuneelle leikkialueelle, jonka vieressä ovat myös kahvila ja kasvihuone. Hupisaarissa voi kyllä viettää vaikka kokonaisen päivänkin, ne ovat mielestäni Suomen kaunein kaupunkipuisto.

Hellekelien aikaan kannattaa suunnata Nallikarin upeaksi kunnostetulle uimarannalle, jossa tunnelma on kuin etelän mailla. Perille pääsee oman auton tai polkupyörän lisäksi bussilla 15 kerran tunnissa. Keskusta-alueella voi pulahtaa uimaan Tuiran uimarannalla, jonne on loistavat pyörätiet. Kaikkiaan Oulun kaupungilla on 26 uimarantaa eri puolissa kaupunkia.

Oulun 13–19-vuotiaille tarkoitettu liikunnallisen tekemisen Kesä-action pyörähti käyntiin kesäkuun lopussa ja jatkuu 25.7. asti. Luvassa on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden järjestämää ohjattua, maksutonta, monipuolista ja eri puolilla kaupunkia tapahtuvaa liikuntaa 13–19-vuotiaille. Tarkemmat tiedot löytyvät OulunActionLiikunta-facebook-sivulta.

Kulttuuritalo Valve, Oulun nuorisopalvelut sekä monet järjestöt järjestävät monenlaista toimintaa kesäaikaan, kun nuorisotilat ovat kesätauolla: leirejä, retkiä, kursseja, tapahtumia. Valtaosa kirjastoista on auki kesälläkin, niissä esillä mielenkiintoisia näyttelyitä.

Nautitaan kesäisestä Oulusta, kutsutaan mukaan sukulaiset ja ystävät muualtakin!

Piia Rantala-Korhonen
Apulaiskaupunginjohtaja