Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2014

Kiimingin asiointipiste ui vastavirtaan

Kiimingin palvelupisteUusi aika alkoi Oululle ja oululaisille, erityisesti kiiminkiläisille, kun tämän viikon tiistaina Kiimingissa muunnettiin Oulu10-piste valtion ja kaupungin yhteiseksi asiointipisteeksi. Kyse on viidessä kunnassa tapahtuvasta kokeilusta, pilotista, jolla haetaan uutta yhteistyömuotoa julkisten etäpalvelujen tarjoamiseksi kansalaisille.

Pilotissa mukana olevien valtion toimijoiden, verottajan, poliisin, maistraatin, TE-keskuksen ja KELAn toimintoja ei millään ilveellä voitaisi saada Kiimingin kaltaisen kaupunginosan taajamaan ilman tällaista uutta valtion ja kuntien yhteispalvelupistekonseptia.

– Pilotti on hieno alku, mutta minulla haaveena on palvelujen laajentaminen pilotin jälkeen kaikkiin Oulu10-pisteisiin: Ylikiiminki, Yli-Ii, Oulunsalo, Oulu10, Kiiminki ja Haukipudas. Se on kuin uimista vastavirtaan, sillä kun yleensä palvelujen tarjontaa vain supistetaan, tässä tuodaan palveluja lähemmäs kuntalaisia, ikään kuin palautetaan aiempaa palvelutasoa.

Ennen pilotin kokemuksia ja valtion omia linjauksia jatkosta on mahdotonta arvioida, mikä on aikanaan mahdollista. Vuoden kuluttua ollaan viisaampia. Siihen mennessä selvinnee paitsi se, kuinka paljon kiiminkiläiset ja muut pilotin piirissä olevat kuntalaiset näitä palveluja todella käyttävät, myös valtion kunnalle jatkossa maksama korvaustaso. Pilotti on Oulun kaupungille edullinen, sillä käytännössä valtio maksaa sen viulut. Jatkossa taso tuskin on yhtä höveli.

Lue lisää asiakaspalvelusta www.ouka.fi/asiointi

Ari Heikkinen
Konsernipalvelujen hallintojohtaja