Arkistot kuukauden mukaan: joulukuu 2014

Hyvä lämmin hellä

Pari viikkoa sitten Kaleva uutisoi, että Oulun kaupunki tarjoaa jatkossa kahdet kahvit päivässä henkilöstölleen, mutta samalla karsii muita etuisuuksia. Ihan hyvässä jutussa jäi minulta huomaamatta virhe, joka tuli tekstissä vieläpä minun sanomanani. Jutussa väitin, että pikkujouluja ei enää vietettäisi.

JoulupallotEi se nyt tietenkään niin ole. Pikkujouluja ei kukaan ole lakkauttamassa, ne ovat hyvä perinne työpaikan yhteisöllisyyttä vahvistamassa. Ei.

Kaupunki suurena erilaisista yksiköistä koostuvana työnantajana kuitenkin tahtoo yhtenäistää työntekijöiden etuisuuksia koko organisaatiossa. Tässä kohtaa kyse on työnantajan osuuden rajaamisesta pikkujoulujen kustannusten hoitamisessa. Jatkossa työnantaja ei maksa juomia eikä ruokia, mutta voi osallistua kohtuullisiin tila- ja ohjelmakustannuksiin. Ja se motiivi ei ole säästöt, vaan työntekijöiden tasavertaisuus.

Säästöjäkin etuisuuksia säädellessä voi tulla, mutta se olennainen on rakentaa reilua työyhteisöä, jossa eri yksiköissä työskentelevillä ei olisi räikeitä eroja henkilöstöetuuksissa. Valitettavasti siinä voi joissakin tapauksissa käydä niin, että pitkään nautittu etu osalta porukkaa poistuu, kun vaihtoehtona tasapuoliseksi kohteluksi oleva edun laajentaminen koskemaan kaikkia työntekijöitä koituisi aivan liian kalliiksi tai olisi muuten toteuttamiskelvoton ratkaisu. Tähän tapaan toimii valmisteltu henkilöstön pysäköinnin uudistus, joka on monelle arka paikka.

Kaikesta huolimatta kaikille kaupunkikonsernissa työskenteleville rauhaisaa joulun aikaa ja menestyksekästä vuotta 2015!

Ari Heikkinen
Konsernipalvelujen hallintojohtaja