Ihan Kasteesta eli Kaste-tiedotusta joka lähtöön

Tätä päivää olen odottanut reilun kuukauden. Pidimme marraskuussa maakuntaliittojen Kaste-yhdyshenkilöiden kanssa kokousta ja pohdimme tiedottamista. Tiedättehän, että tiedottamista tarvitaan aina enemmän ja monimuotoisempaa kuin oletetaan. Yleensä, kun luulee tiedottaneensa asioista, joutuu toteamaan, että joku tietää joku ei, ja useimmiten ne, joiden pitäisi saada tieto nopeimmin, saavat sen viimeisenä.  Kokous sai itseni kannalta mullistavan käänteen, kun Ritva Lapin liitosta , hihkaisi (ihan videoteitse), että ala pitää blogia!  Eipä tainnut Ritva eivätkä muutkaan  arvata, että ottaisin moisen haasteen todesta. Siitä hetkestä alkoi asia kutkuttaa mieltä ja ryhdyin selvittelemään onko mahdollista ryhtyä blogistiksi, kuten termi kuulunee.

Miksi tällainen blogi tarvittiin? Tarkoitus ja toive on se, että Kaste-toiminta tulisi lähemmäksi niitä, jotka pistäytyvät Pohjois-Suomen Kaste-sivuilla hakemassa tietoa ja sieltä klikkaavat itsensä Oulun kaupungin blogi-sivulle. Tulla lähemmäksi merkitsee itselleni ja alkuperäisen Ritvan huudahduksen innoittamana sitä, että Kaste eli valtakunnallinen valtioneuvoston vuosille 2008–2011 vahvistama sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisohjelman toiminta näyttäytyisi astetta arkisempana ja ihmisiä lähempänä olevana ainakin blogini kautta.

Kaste-tiedottamisesta puheen ollen, aika konkreettista on siltä osin työni ollut Pohjois-Suomen Kaste-suunnittelijana nämä välipäivät, kun olen laittanut liikkeelle 100 tiedotetta postitse! Sen lisäksi, että kunnat ja kuntayhtymät ovat saaneet postissa tiedotetta, joka vaati huomattavan määrä osoitteiden päivittämistä, tarrojen kirjoittamista, monistamista ym, lähtee se vähintäänkin yhtä moneen eri osoitteeseen sähköpostitse. Tiedottamista Kaste-ohjelmasta on tarkoitus tuottaa uusilla ja vanhoilla keinoilla, mahdollisimman monipuolisesti.

Blogaajilla on oma vapautensa ja varmaankin käytän omaa vapauttani täysimääräisesti siinä, mistä aiheista kirjoitan ja milloin. Todella mielelläni otan vastaan kommenttejanne niin sosiaali- ja terveydenhuollosta yleensä kuin hankkeista. Kommentointi on mahdollista tällä blogisivulla. Otan myös ihan mielelläni vastaan sähköpostia ja erityisesti tehtäviini kuuluvana tulen kertomaan sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisohjelman painopisteistä ja meneillä olevasta Kaste-hanketyöstä sekä kuulemaan ajatuksianne sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden suunnasta. Tulevaisuuteen liittyy lupaus mahdollisuudesta johonkin uuteen ja parempaan.

Gary Hamel  on todennut;
Me seisomme nyt uuden ajan kynnyksellä. Me tiedämme mielessämme, että uusi aika on jo käsillä. Emme ole varmoja pidämmekö siitä, koska me tiedämme, että tulevana aikana on mullistuksia, sekasortoa, onnistumisia ja epäonnistumisia ja nopeasti. Muutos on muuttunut. Tällä 21. vuosisadalla muutos on epäjatkuvaa / päättymätöntä, äkillistä ja kapinallista.

Menestyksellistä uutta vuotta 2010 toivottaen Margit Päätalo

2 vastausta artikkeliin ”Ihan Kasteesta eli Kaste-tiedotusta joka lähtöön

1. Kristiina Kariniemi-Örmälä

Tervehdys Suomen kaikkein eteläisimmältä Kaste- alueelta sinne pohjoisimpaan!Kollega on ansiokkaasti monimuotoistanut tiedonvälitysmetodeitaan, hienoa! Kaste-työtä tehdään valtakunnassa viiden eri alueen voimin paikallisesti valittujen painopistealuiden mukaisesti, mutta haasteet tavoitteiden saavuttamiseksi ovat hyvin samantyyppisiä. Tiedottaminen on yksi näistä. Tiedonvälitys on helppoa, mutta tiedonsaaminen -vieläpä oikeaan aikaan- on vaikeaa. Ja turhaa tietoa, sitähän on maailma pullollaan (kunnes huomaamme, että juuri tuota tietoa olisin tarvinnut eilen…)Toivottavasti Pohjois-Suomi löytää nämä Kasteen blogisivut ja pääsee mukaan toteuttamaan alueellista sosiaali- ja terveysalan kehittämistyötä. Onnea ja menestystä Pohjois-Suomen Kastetyölle myös kuluvana vuonna 2010!

Yst. Kristiina Kariniemi-Örmälä
    Kasteen Etelä-Suomen suunnittelija
    kristiina.kariniemi-ormala@espoo.fi

1. Margit Päätalo

Kiitos kommentistasi Kristiina. Olinkin jo ensimmäiseen blogiin suunnitellut esitteleväni teidät muut suunnittelijat, mutta piti vain rajata tekstiä. Toisessa blogissa korjaan puutetta ainakin vähäsen.
      Mukavaa talvista viikonloppua Etelä-Suomeen,
      toivottelee kollegasi Margit