Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää …

Nämä tutut sanat tulee kuultua varsin usein urheilijoiden suusta, tänäkin talvena. No, nyt joku arvelee, että olympialaisetko ne vei Kaste-suunnittelijan ajan, kun ei ole kirjoittanut blogejakaan viime viikkoina.

Tiedoksi, että otsikolla ei ole yhteyttä olympialaisiin. Seurasin niitä varmaankin vähemmän kuin koskaan. Syy blogien vähyyteen on hyvä vierittää työnteolle, joka on ollut melkoisen tiivistä. Tiivis työtahti on kylläkin tuonut joskus mieleen urheilijamaisen ajatuksen, että teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää. Saan olla tyytyväinen siitä, että yhä useammat tahot ovat toivoneet tietoa Kaste-ohjelmasta erilaisille foorumeille ja kokouksiin. Samalla huomaan kuinka hyvä olisi päästä syvällisempiinkin keskusteluihin Kaste-ohjelman tavoitteista ja niihin liittyvästä toimeenpanosta. 

Viime viikkoina on ollut mahdollisuus liikkua maantieteellisesti laajalla alueella ympäri Kaste-aluettamme. On ollut rikastuttavaa nähdä ja kuulla monenlaista sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisen tilanteesta. Kaikkialla, niin kunnissa kuin kuntayhtymissä, maakuntaliitoissa ja sairaanhoitopiireissä sekä järjestöissä, valtionhallinnossa – ihan kaikkialla – muutos on menossa. Yleisiä ovat näkemykset siitä, että tulevaisuus vaatii uudistumista ja katseet on käännetty (ja käännettävä) tulevan ennakointiin. Tulevaisuuteen myös suhtaudutaan avoimesti ja innostuneestikin ja ollaan valmiita uusiin ratkaisuihin ja muutokseen. Paljon on odotuksia lainsäädännön suhteen, mitä terveydenhuoltolaki tuo tullessaan, entä sosiaali- ja terveydenhuollon kokeilulaki ja sosiaalihuollon lainsäädäntö? Odotellaan linjauksia ja vastauksia sekä valmistaudutaan strategisiin valintoihin.

Luonnollisestikaan kaikki eivät ole yhtä innostuneita ja tulevaisuuteen suuntautuneita. Nyt vain on niin hieno aurinkoinen, vaikkakin tuulinen, ilma ulkona ja monet ovat nauttimassa hiihtolenkistä tms, joten ei nyt ikäviä asioita tässä blogissa.

Toivonkin vain tähän lopuksi jokaisen muistavan niin työn äärellä kuin muussakin elämässä, että parhaansa tekeminen riittää varmasti ja se riittää pitkälle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *