Oulun raadit toista kertaa

Oululaisilla on ollut nyt toista kertaa mahdollisuus osallistua vuorovaikutteisiin Oulun raateihin.

Oulun raati 26.3.2014

Oulun raadissa 26.3. viittomakielinen tulkkaus

Tänä vuonna raadit ovat keskittyneet sivistys – ja kulttuuripalveluihin. Oulun kaupungissa on käynnissä palvelumallin kehittäminen ja palveluverkkotyö, jotka tavoittelevat asiakaslähtöisiä palveluita kuntalaisille.  Palveluiden järjestämisellä toteutetaan kaupunkistrategiaa ja edistetään kuntalaisen hyvinvointia.

Oulun kaupunki haluaa vahvistaa kuntalaisten osallisuutta  ja ottaa huomioon kuntalaisten kokemusasiantuntijuuden palveluiden suunnittelussa. Palveluiden järjestäminen vaikuttaa monella sektorilla, siksi laaja-alaiset sivistys- ja kulttuuripalvelut ovat Oulu raatien aiheena.

Oulun raadeissa on keskusteltu tulevaisuuden palveluista: millaisia ovat päiväkodit, koulut, nuorisotalot, kirjastot ja liikuntapaikat. Raatien johtopäätökset kirjataan ylös ja toimitetaan päätöksenteon tueksi.  Raadeilla on siis todellista vaikuttavuutta.

Oulun raadit ovat yksi osa kuntalaislähtöisyyden lisäämistä ja kuntalaisen aseman vahvistamista palveluiden suunnittelussa.  Palveluiden kehittämisessä korostuvat käyttäjädemokratia, ennakoivat palvelut ja asukkaiden omasta hyvinvoinnista huolehtiminen.

Tiukassakaan taloustilanteessa asukkaiden hyvinvoinnista ja elämisen laadusta ei tule tinkiä. Siksi on tärkeää huolehtia siitä, että lähipalvelut turvataan jatkossakin.

Viiden kunnan yhdistysmissopimus asetti tavoitteeksi alueeltaan moni-ilmeisen, viihtyisän ja houkuttelevan  verkostokaupungin. Siksi onkin tärkeää, että oululaiset ovat mukana rakentamassa meille parasta kaupunkia.

Tänään ehtii vielä osallistumaan Oulun raatiin kaupungintalolla. Videokoosteita raadeista ja lisätietoa löytyy raatien nettisivulta.

Riikka Moilanen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja