Miten aiot nauttia Oulun kesästä?

Kesä kukoistaa ja luonto vihertää. Joka puolella näkyy uutta elämää. Kaupungin taloushaasteita ratkaistaessa esillä on ollut paljolti uudistukset ja säästökohteet. Yhtä tärkeää on meidän kaikkien tiedostaa, mistä euroja tulopuolelle.

Monen mikro- ja pk-yrityksen toimintaan vaikuttaa keskeisesti se, miten Oulu ja me oululaiset ostamme ja käytämme lähialueen yritysten palveluita. Sitä kautta eurot ja talousrattaat pyörivät sekä tulopuoli lavenee. Oulu panostaa tähän toimimalla osaavana ostajana ja terveiden markkinoiden kehittäjänä – aina on toki parannettavaa.

Mari-Leena TalvitieKaupunki edistää työpaikkojen kasvua monella tasolla. Kesätöiden osalta Oulu on tehnyt pitkään vahvoja panostuksia, esimerkiksi tarjoten jokaiselle 15-17-vuotiaalle kesätyösetelin (280euroa) sekä yli 18-vuotiaille 1000 kesäharjoittelupaikkaa. Entä mitä me kaikki voimme tehdä?

Uuden vuoden puheessa haastoin oululaiset tutustumaan alueen yrityksiin ja tuotteisiin sekä käyttämään paikallisia palveluita. Kesän kynnyksellä on aika laajentaa haastetta lähimatkailuun. Oulun seudulla on erilaisia, ainutlaatuisia ja tutustumisenarvoisia luonto-, harrastus- ja virkistyskohteita sekä paikallisia kahviloita ja ruokapaikkoja. Näillä on merkittävä työllisyysvaikutus, joka näkyy pidemmällä ajalla myös myönteisesti kaupungin tuloina.

Oletko koskaan vuokrannut kajakkia, pyöriä tai luonto-opasta Oulussa? Entä lähtenyt kesävieraiden kanssa jokiristeilylle, nauttimaan lähiruuasta tai yön yli retkelle lähiseudulle? Kun matkailee lähellä, säästää ajassa ja matkakuluissa – ja ne voi halutessaan käyttää muihin palveluihin. Samalla oppii uusia asioita omasta ympäristöstään. Itselle olen asettanut tulevan kesän lähikohteiksi perheen kanssa tutustua ainakin Kierikin hotellin tunnelmaan ja Dino-näyttelyyn.

Mukavia kesäpäiviä Oulussa, olet sitten töissä, vapaalla tai matkailemassa!

Mari-Leena Talvitie, Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok)