Mikä ihmeen Digiloikka 2020?

Hei! Olet saattanut kuulla projektistamme, mutta jäänyt miettimään, että mistä projektissa on loppujen lopuksi kyse. Hankkeessa kerätään osallistavien työmenetelmien avulla tietoa Oulun koulujen digitalisaation nykytilanteesta ja tavoitteista. Kerättyä tietoa käytetään kaupungin yhteisen digitalisaatiosuunnitelman tekemisessä.

Ensimmäiset viikot olemme tutustuneet talon tapoihin, projektin taustamateriaaliin, ja hioneet etenemistaktiikkaa vuoden loppuun kestävälle työrupeamallemme. Digiloikka 2020 –projektin tarkoituksena on luoda Oulun kouluille yhteinen digimuutosta tukeva kehittämissuunnitelma, jonka avulla loikkaaminen olisi vaivattomampaa.

Pääsiäiseen mennessä olemme päässeet kuulemaan vetämissämme työpajoissa rehtoreiden näkemyksiä digiloikasta, ja haastatelleet eri sidosryhmiä, kuten kehittäjäopettajia ja SIKUn ICT-tiimiläisiä. Ensiaskeleet on otettu kohti tehtävää kehityssuunnitelmaa, ja matka jatkuu seuraavaksi kouluvierailuilla. Vierailujen aikana pääsemme kuulemaan opettajien näkemyksen digitaalisuuden lisääntymiseen opetuksessa, tvt-vastuuopettajien näkökulman ja tutustumaan syvemmin myös rehtorin rooliin tässä muutoksessa.

Projekti on imaissut meidät mukaansa, ja odotamme innolla kouluihin jalkautumista. Keväällä kierrämme n. 20 yksikköä ja syksyllä loput. Kouluvierailut alkoivat viikolla 17, jonka jälkeen työpäivät sujuvat enemmän tai vähemmän tien päällä. Toukokuun taittuessa kesäkuuksi palaamme Oulu10:n tiloihin työstämään kerättyä aineistoa.

Aineiston avulla kokoamme monta eri näkökulmaa yhteen, joiden keräämistä jatkamme syksyllä kiertämällä loputkin Oulun koulut. Koulukierroksilta odotamme löytävämme mm. erilaisia hyväksi huomattuja toimintatapoja digitaalisuuden suhteen, eri laitteiden ja sovellusten soveltuvuutta koskevia näkökulmia, sekä kokemuksia eri oppimisympäristöistä. Kokemukset vaihtelevat kouluittain, ja on mielenkiintoista päästä kuulemaan, miten voimme tehdä tilanteesta kouluilla vieläkin paremman.

Yksi vastaus artikkeliin ”Mikä ihmeen Digiloikka 2020?

1. Päivitysilmoitus: Digiloikka 2020 -projektin kouluvierailut täydessä vauhdissa | Oulun kaupungin blogit