Digiloikka 2020 -tiimin esittely

Ville Lankinen, Anne Koskela, Sara Hästbacka ja Anssi Tossavainen ovat työskennelleet 13.3. alkaen Digiloikka 2020 -hankkeen projektityöntekijöinä Siku-talolla. Viimeistään kesäkuun alussa työpiste vaihtuu Oulu10:iin.

Ville Lankinen on paljasjalakanen oululainen filosofian maisteri maantieteen yksiköstä. Hän on lukenut pääaineena aluekehitystä ja aluepolitiikkaa ja on perehtynyt mm. ICT-alan innovaatioympäristöihin. Lisäksi hän opiskelee tietojenkäsittelytieteitä Helsingin avoimessa yliopistossa. Oulun toimien lisäksi Ville on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä rauhanturvaajana Kosovossa ja korkeakouluharjoittelijana Suomen suurlähetystössä Sloveniassa. Vapaa-ajalla Villen löytää usein Oulun tenniskentiltä.

Anne Koskela siirtyi projektityöntekijän tehtävään Oulun yliopistolta, jossa hän toimi viimeksi väitöskirjatutkijana. Aikaisemmin hän on työskennellyt myös tutkimus- ja kehittämishankkeissa Koillismaalla ja korkeakoulusektorilla. Koulutustaustaltaan Anne on monitieteinen: kasvatustieteen tohtoriopintojen lisäksi hänellä on filosofian maisterintutkinto historian alalta. Vapaa-ajan Anne viettää mieluiten ulkoilmassa. Arkena se yleensä tarkoittaa lenkkeilyä tai hiihtoa lähimaastoissa, mutta varsinaisia juhlahetkiä ovat pidemmät retket ja vaellukset. .

Länsirannikolta Ouluun rantautunut Sara Hästbacka on opiskellut maantiedettä pääaineenaan ja pätevöitynyt aineenopettajaksi myös biologian ja terveystiedon oppiaineissa. Aikaisempaa työkokemusta löytyy niin Kokkolan kuin Oulun kaupungista. Vapaa-aika kuluu suureksi osaksi jenkkifutiksen, Northern Lights naisten joukkueen treeniaikataulujen ja pelien ympärillä. Ympärivuotinen lenkkeily kuuluu myös arkeen säässä kuin säässä kohta kaksivuotiaan kultaisennoutajan kanssa.

Kainuussa syntynyt, Pohjois-Pohjanmaalla varttunut ja Pohjanmaalta juuri kielikylvystä kotiutunut Anssi Tossavainen on opiskellut yliopistossa maisteriopinnot sekä kauppatieteistä että kasvatustieteistä, minkä ohella hän on pätevöitynyt opettajaksi, rehtoriksi ja näyttötutkintomestariksi. Kotona häntä töiden jälkeen odottavat puoliso, alle kouluikäiset tyttäret, tennisharrastus ja kaksi omaa yritystä. Viimeiset neljä vuotta Anssi on työskennellyt koulutusalalla, ja tällä hetkellä hän on Digiloikka 2020 -projektin ohella yrittäjyyden opettaja OAMK:lla. Oulun kaupungille hän tuli töihin Wärtsilästä, jossa hän työskenteli henkilöstön kehittämisen tehtävissä Vaasassa.